Jeg læser om USA

Jeg læser om lande er en serie bøger til selvstændig faglig læsning for 2. til 5. klasse. Velegnet til læsekurser og supplerende læsning ved klassearbejde med geografiske emner. Bøgerne indeholder enkle og overskuelige informationer om landet som geografi, biologi, historie, hverdag og traditioner.

Under fanen "Download" kan du hente nye elevopgaver til bogen samt en ny generel lærervejledning.

AntalTitelPrisMedlemspris
Jeg læser om USA50,0045,00
Alle priser er ekskl. moms og levering

Varenummer6065
SerieJeg læser om lande
ForfatterPeter Bejder
RedaktørPeter Bejder og Kim Boye Holt
Udgivelsesår2008
Omfang25 sider
Udgave1. udgave, 1. oplag
ISBN978-87-7702-539-6
FagNatur/teknologi
Målgruppe1. - 3. klasse, 4. - 6. klasse
ProdukttypeElevbog
ProduktformatBog
Folkeskolen

Af Poul Erik Gudiksen

Serien "Jeg læser om" tilbyder et godt og inspirerende undervisningsforløb om faglig læsning, der kan tage udgangspunkt i dansk, natur/teknik eller emnearbejder om geografiske forhold. (…) God og grundig indføring i geografiske begreber på et forståeligt niveau med hensyntagen til bøgernes målgruppe. Bøgerne kan klart anbefales til indkøb til skolebiblioteker eller som klassesæt.

Lektørudtalelse

Af Marianne Andreasen

Bogen kan glimrende bruges til faglig læsning, til ældre ikke så læsestærke børn og som supplement til et geografisk emne.

Efter introduktionen med et fint og nødvendigt kort bliver forskellige landskabstyper præsenteret. Da landet jo er enormt, er det stort set alle typer landskab, der bliver omtalt. Det samme gælder klimatyperne. Af dyr og planter bliver redwoodtræer og bisoner fremhævet som det karakteristiske. Som noget kendt fra USA, hører vi om forfatningen, den amerikanske drøm, de fattige og om de meget bilglade amerikanere. Af kendte er bl.a. Walt Disney, Kennedy og Madonna nævnt. Sprog, skoler og berømte byer bliver berørt i de næste opslag, og ved omtalen af amerikansk mad får man en opskrift på en burger. USAs historie bliver kort fortalt sammen med en beskrivelse af begivenhederne 11-9-2001 og følgerne af disse. Der sluttes med stikord, litteraturhenvisning og på den sidste side er der en rigtig god talsammenligning mellem USA og Danmark.

Varerne er lagt i indkøbskurven

Køb mere