Byen i landskabet - Landskabet i byen

Byen i landskabet - Landskabet i byen består af 11 kapitler om nyere dansk urbanisering samt by- og landskabsudvikling. Bogen henvender sig bl.a. til gymnasielærere i geografi og samfundsfag og til universitetsstuderende i geografi samt andre med interesse for arealudvikling og byplanlægning.

"I 1800 boede omkring 80 % af landets indbyggere uden for byerne, mens det tilsvarende tal i 2000 var under 20 %. Fra århundreders befolkningsmæssig stabilitet er der altså i løbet af bare 200 år tale om, at ca. 4 millioner mennesker, som følge af en fuldstændig omstrukturering af samfundet er blevet byboere. Landet er blevet urbaniseret (...) ".
Uddrag fra indledningen til Byen i landskabet - Landskabet i byen

AntalTitelPrisMedlemspris
Byen i landskabet - Landskabet i byen 280,00252,00
Alle priser er ekskl. moms og levering

Varenummer0823
SerieAndre udgivelser
ForfatterStefan Anderberg, Louise Aner, Hans Thor Andersen, Darrin Bayliss, Anne Gravsholt Busck, Sten Engelstoft, Frank Hansen, Søren Bech Pilegaard Kristensen, Birgitte Manzanti, Lasse Møller-Jensen, Søren Præstholm, Erik Slentø og Lars Winther.
Udgivelsesår2009
Omfang191 sider
Udgave1. udgave, 2. oplag
ISBN978-87-7702-551-8
FagGeografi, Andet
MålgruppeGymnasiet, Lærer, Andet
ProduktformatBog
Weekendavisen

"... det er antologiens største force, at den er forholdsvis hårdtslående kvantitativ. Ikke så meget ævl og metafysik, men formler, tal og kort."

Danske kommuner

Af Tom Ekeroth

"Selvom nogle af kapitel-overskifterne er tonstunge, så er indholdet det ikke. Det er spændende og en række gode kort og grafer fremmer forståelsen."

Danske kommuner giver Byen i landskabet - landskabet i byen fem ud af seks stjerner.

LDHus

Af Martin H. Brunsgaard

"Anbefalelsesværdig læsning"

"I den verserende valgkamp får modsætningen mellem land og by nyt liv. Men når støvet fra debatmøderne har lagt sig, vil der være behov for at se tingene i et større perspektiv. Og det kan "Byen i landskabet - Landskabet i byen" levere."

Varerne er lagt i indkøbskurven

Køb mere