Undersøg

Undersøg er en emneserie til natur/teknikologi fra 1. til 6. klasse, som er opbygget omkring tre læringsmotiverende principper: oplev, udforsk og prøv i praksis. Således sættes eleven i stand til at kunne gå i gang med at undersøge ting for derefter at lave forsøg og eksperimenter.

Undersøg gør emner indenfor biologi, fysik/kemi og geografi tilgængelige for eleverne på en engagerende og vedkommende måde. Samtidig tilgodeser serien faglig læsning i natur/teknologi og giver dansk- og matematiklærere gode indgange til emnerne. 

Undersøg elevbøger er læsepædagogisk bearbejdet og dermed sprogligt tilpasset hver målgruppe. Bøgerne kan bruges både som et supplerende materiale og inddrages som grundbogsmateriale i natur/teknologi. 

 

 

 

Forfattere bag serien: Esther Larsen, Anne Larsen, Maria Hørby, Bit Eriksen, Ditte Marie Pagaard og Gry Riemann.

Folkeskolen

Anmeldelse af Vejret, Kort og Vulkaner til 1.-2.klasse.

Af Bo Jensen, Folkeskolen

"Geografforlaget laver som regel godt og gedigent håndværk, og forlagets nye tilbud til indskolingen skuffer bestemt ikke. Bøgerne er et pædagogisk gennemarbejdet materiale med et fantastisk layout, der gør dem yderst tillokkende for målgruppen. De små elever vil elske de flotte tegninger og billeder, man har valgt.

Især bogen om kort er god, fordi den lægger op til mange varierede opgaver, som skal udføres i både teori og praksis.

Læring gennem leg er altid godt i indskolingen. Eleverne får brugt mange af deres sanser, hvilket gør, at de husker stoffet bedre. Opgaverne er særdeles konkrete, hvilket er vigtigt i den livsfase, de er i.

Lærerhåndbøgerne er spækket med relevante opgaver, som kan gøre undervisningen til en leg. Bagest i lærerhåndbøgerne er der op til tredive opgaver til hver bog, som er lige til at kopiere i det ønskede antal. Lærerhåndbøgerne sætter desuden underviseren godt ind i stoffet, også i forhold til Fælles Mål.

Materialet er fortrinligt til tværfagligt samarbejde og lægger op til samtale, fordybelse og ikke mindst eksperimenter. I forhold til dansk styrker det elevens faglige læsning. Andre fag, såsom matematik, religion og billedkunst, bliver også tilgodeset. Der er en god progression i materialet.

Jeg kan derfor varmt anbefale materialet til kolleger, som underviser i natur/teknik i indskolingen."