Gratis kursus: De nye læseplaner for naturfagene

Giver de nye læseplaner og undervisningsvejledninger til naturfagene i overbygningen dig som lærer en bedre og mere virkelighedsnær støtte end før? Få svar på dine spørgsmål samt ideer til din undervisning på dette gratis kursus, der arrangeres i samarbejde mellem GO Forlag og Geografforbundet.

Program:
Torsdag d. 16. januar 2020 kl. 13.30-16.00
V/ Lars Bo Kinnerup, lektor på Læreruddannelsen i Vordingborg i geografi og natur/teknologi samt formand for Geografforbundet. Lars Bo var formand for geografi-skrivegruppen, som udarbejdede de nye læseplaner og vejledninger.

På kurset får du indblik i alt det nye i læseplanerne:

  • Beskrivelserne af kompetenceområderne og de fællesfaglige fokusområder er ikke længere bindende: kun at der skal arbejdes med fællesfaglige forløb ud fra fastlagte kriterier.
  • Naturfagsundervisning nu defineret som problembaseret undervisning.
  • Folkeskolens formål er blevet en ledestjerne for undervisningen - også i dagligdagen.
  • De ikke bindende færdigheds-og vidensmål er omsat til prosatekster i læseplanerne, som er bindende. Nu må eleverne gerne forstå, opleve, fordybe sig og se sammenhænge.
  • I undervisningsvejledningerne er 5E-modellen (engage, explore, explain, elaborate og evaluate) blevet kanoniseret som en særlig velegnet planlægningsmodel for naturfagsundervisningen.

Tag dine naturfagskollegaer med til kurset - måske giver de nye rammer for den fællesfaglige problembaserede undervisning en anledning til at drøfte den nuværende praksis i fagteamet vedrørende jeres fællesfaglige undervisning.

Sted:
GO Forlag, Anker Heegaards Gade 2, 3 tv. 1572 København V.

Bemærk, at vi forbeholder os retten til at tildele kursuspladserne primært til erhvervsaktive lærere, der underviser i naturfag i grundskolen.

Dato16-01-2020 kl. 13:30 - 16:00