lommeregner og vinkelmåler på lysegrøn baggrund

Inspiration til at skabe motivation i matematik

Eleverne er tilbage på skolerne, og måske du kunne bruge lidt inspiration til, hvordan du motiverer dine elever i matematik?

Vores matematikredaktør, Mie Engelbert Jensen, kommer her med 5 tips. 

1) Få hjælp af dit fagteam 

Få hjælp i dit fagteam til at finde konkrete og uformelle repræsentationer af alle de matematiske begreber, som I skal arbejde med gennem året. God læring går altid fra konkrete erfaringer til abstrakt forståelse. Dette kunne for eksempel være ved at bage snobrød med eleverne hvorigennem de kan lære om fordobling af en opskrift.

2) Husk de gode spørgsmål

Brug tid på at forberede gode spørgsmål og instrukser til elevernes mundtlige og praktiske arbejde i grupper. Og sørg endelig for at bruge meget tid på mundtlig matematik i store og små grupper.

3) Varierende aktiviteter 

Lad eleverne vælge mellem varierede aktiviteter i hvert undervisningsforløb. På den måde har du mulighed for at appellere til elevernes forskellige interesser og dermed skærpe deres interesse for matematik.

4) Husk produktkrav

Vær opmærksom på produktkrav til hver aktivitet og hjælp eleverne med at finde og bruge de produkter, de lavede ”i sidste uge”, så de efterhånden opdager en værdi i deres eget arbejde.

5) Fortæl eleverne hvor fantastisk matematik er

Læg utallige kræfter i at vise eleverne, at matematik er et fantastisk og interessant fag helt i sig selv. Det er en del af vores kultur og dannelse i hele verden, det er et helt selvstændigt og specialiseret sprog og det er samtidig også et hjælpefag til andre videnskaber. Matematik er meget andet end kun regning med tal.

20. september 2022