Xplore Fysik/kemi 8 - nu også på grønlandsk

Xplore Fysik/kemi 8 - nu også på grønlandsk

Xplore Fysik/kemi 8 er efter aftale med Uddannelsesstyrelsen i Nuuk blevet oversat og udgivet på grønlandsk af Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. I Grønland er Xplore Fysik/kemi 8 blevet til Xplore Fysik/Kemii 9, da en 8. klasse i Danmark svarer til en grønlandsk 9. klasse.

I sensommeren stævnede et skib ud fra Grønlandskajen i Aalborg lastet med fysik/kemi bøger. Nu er de sendt ud på alle folkeskolerne i Grønland, og taget i brug i undervisningen.

I 2003 trådte den grønlandske skolereform, Atuarfitsialak – Den gode skole - for alvor i kraft. Atuarfitsialak er tiårig og opdelt i tre trin, der omfatter et treårigt yngstetrin, et fireårigt mellemtrin og et treårigt ældstetrin. Eleven afslutter hvert trin med en trintest, der til sidst munder ud i en afgangseksamen, som indbefatter både eksamensresultaterne og trin-testenes resultater på ældstetrinnet.

Den grønlandske folkeskole har ca. 8.500 elever fordelt på 24 byskoler og ca. 60 bygdeskoler. Det officielle undervisningssprog er grønlandsk med dansk som vigtigste fremmedsprog.

06. januar 2023