Det forventes, at 70% af verdens befolkning i 2050 bor i byer. Nogle af storbyernes udfordringer er øget CO2-tilførsel til atmosfæren. Det resulterer i global opvarmning, voldsom luftforurening og ændringer i naturtyper I store dele af verden er man opmærksom på at skabe grønne byer. Ved grønne byer har man opmærksomhed på at reducere CO2-udledningen. Derfor arbejdes der på at udskifte benzin og diesel med el fra vedvarende energikilder.
I grønne byer er man også opmærksom på at give mulighed for et rigt plante- og dyreliv, at have en høj biodiversitet. Faktisk er biodiversiteten de seneste år steget i byerne, mens den er faldet i landområderne. Parker, flere områder med beplantninger og lodrette haver er med til at give et rigt planteliv og tiltrække insekter.
Der bruges mange ressourcer på at transportere fødevarer fra landområderne og ind til byerne. Mange steder arbejder man derfor på at trække fødevareproduktionen ind i byområderne. Dette kaldes også urban farming. Målet med urban farming er at minimere transportomkostninger og samtidig sikre friske fødevarer til folk i byen.