På landet i tørre egne går folk ofte flere kilometer for at hente vand til det daglige forbrug fra et vandløb, en sø eller en brønd. Vandet benyttes ofte urenset og er årsag til udbredelse af sygdomme.
I en landsby i Gamu-Gofa, et tørkeramt område af Etiopien, står der et stort tårn bygget af bambus.
Det er et tårn, der indsamler vand fra luften. Ved at indsamle vand fra luften slipper befolkningen for at hente vand, og vandets kvalitet er bedre. Tårnet er udviklet af en gruppe arkitekter, som er inspireret af Warka-træet, der er et kæmpestort vildtvoksende figentræ, der stammer fra Etiopien. Træet leverer frugt til lokalbefolkningen, og ofte mødes de lokale beboere i skyggen under træets krone. Warka-tårnet kan også fungere som skyggefuldt mødested og samtidig levere rent vand til landsbyen. Vandet kan anvendes til kunstvanding, drikkevand, m.v.
Den måde, tårnet opsamler vandet på, er inspireret af nogle insekter, der lever i ørkenen. Insekterne er dækket af et vokslag, der tiltrækker vand fra luften, og som samtidig forhindrer fordampning af vand fra kroppen. Warka-tårnet efterligner insekterne ved at erstatte vokslaget med en dug af polyester og hamp. Tårnet kan både opfange regn, tåge, dug og luftens fugtighed. Fugtigheden kondenserer på den udspændte dug og bliver til dråber, der opsamles i en beholder i bunden af tårnet. Warka-tårnet er er 10 meter højt og kan opsamle 50-100 liter rent vand om dagen. Warka-tårne egner sig godt til landsbysamfund i tørre områder, hvor behovet for vand er lavt.