Planters fotosyntese giver ophav til mange vigtige fødevarekilder i Verden fx hvede, kartofler og ris. I Danmark dominerer landbruget i landskabet. Faktisk er mere end 60 % af jorden i Danmark udlagt til landbrug. Det er dog kun på ca. hver 10. mark, at der dyrkes afgrøder, der spises af mennesker. 9 ud af 10 marker producerer således enten dyrefoder eller såkaldte energiafgrøder. I Danmark dyrkes mest byg og hvede på markerne. Andre steder i Verden såsom i Kina, Indien og Sydøstasien er kornsorten ris en meget vigtig fødevare. Ris betegnes ofte som en af Verdens vigtigste fødevarer, fordi mellem 2 og 3 milliarder mennesker har ris som den væsentligste del af basiskosten. Ris bruges til næsten alle måltider i Asien, fordi ris har et meget højt indhold af stivelse. Risdyrkning er også en vigtig indtægtskilde for flere hundrede millioner fattige asiatiske bønder. I Danmark har kartofler traditionelt været en væsentlig stivelseskilde i kosten. Siden 1950’erne har danskerne dog halveret deres forbrug af kartofler, og kartofler i kosten er blevet erstattet af fx pasta og ris.