Jordens udvikling

Jordens udviklinglivets udviklingsolsystemetatmosfærenkontinenternes bevægelsekatastrofer
Intro

Et rumskib nærmer sig Jorden. Det er keplerboere fra planeten Kepler 22b som har sendt et rumskib ud i rummet for at lede efter spor af liv. Rumskibet er nu kommet ind i solsystemet og har passeret flere planeter. De har forskellige farver og størrelser, men de virker livløse.

Pludselig dukker der en planet op der ser helt anderledes ud. Snart er rumskibet så tæt på planeten at der kan tages tydelige billeder som sendes hjem til Kepler 22b. På de første billeder ser planeten ud til at være helt blå. Derfor kalder keplerboerne den for "Den blå planet". Da rumskibet kommer tættere på Den blå planet, sender rumskibet detaljerede fotos hjem til Kepler 22b.

Keplerboerne er målløse. De grønne områder kan ikke være andet end tegn på liv. For første gang er der fundet spor af liv udenfor deres egen planet.

Keplerboerne undrer sig over hvordan det er gået til at der er opstået liv på Jorden når der ikke er liv i mange lysårs omkreds fra Jorden. De overvejer om der altid har været liv på Jorden, og om livet er opstået på samme måde som på deres egen planet.

Kepler 22b ligger i et andet solsystem 600 lysår væk. Planeten er dobbelt så stor som Jorden. Den blev opdaget i 2011, og videnskabsfolk mener at der måske kan være liv på planeten.

Til hvert forløb findes en lærervejledning samt en oversigt over, hvilke Fælles Mål forløbet opfylder.

Du kan lære om

  • hvordan Jorden blev til
  • hvilke betingelser for liv der er på Jorden
  • katastrofer der har udryddet det meste liv på Jorden
  • hvilken betydning klimaændringer har for livets udvikling
  • menneskets indvirkning på Jorden.