Ida tager i supermarkedet efter skole og køber ind til aftensmad. Hun standser op i afdelingen med frugter og grøntsager.
I biologitimen snakkede de i dag om, hvad der kendetegner frugter. Frugter har frø og er med til at sikre næste generation. Ida undrer sig over, hvad der adskiller frugt og grøntsager. Er frugter søde, mens grøntsager ikke er? Hvordan er det mon med tomat? Tomaten har frø, men er ikke direkte sød, så er den en frugt eller en grøntsag? Samtidig undrer hun sig over, hvilke dele af planten man spiser. Pastinak, gulerødder og rødbeder er plantens rødder og vokser under jorden. Når man bruger rødder som kartofler, gulerødder og rødbeder i madlavningen, kalder nogen dem også for rodfrugter, selvom de ikke har frø og har noget med frugter at gøre. Ida tænker videre: Rabarber bruges til desserter, hvor den sødes, selvom den ikke er en frugt, men en stængel. Når man spiser spinat og salat, er det plantens blade, man spiser. Stængler spiser man, når man spiser asparges.
Rigtig mange planter kan spises, men nogle er giftige. Hos kartoffelplanten kan rødderne spises, mens frugterne er giftige. Ida synes, det er spændende, men er også forvirret. Der er meget, hun vil spørge sin biologilærer om i næste time.