Da Frederik gik i 1. klasse, troede han, at der fandtes kakaokøer. Ligesom den almindelige mælk kom fra almindelige køer, måtte kakaomælken stamme fra særlige kakaokøer. Faktisk var han engang slet ikke klar over, at mælken kom fra køerne. Han troede, den blev lavet på en fabrik og hældt på mælkekartoner og solgt i supermarkedet.
Frederik går og dagdrømmer i supermarkedet. Selvom han i dag kan grine over sig selv og kakaokøerne, er der stadig meget, han ikke ved. Hvordan er det lige med pastaen? Og hvor mon de fødevarer, der hedder quinoa og bulgur, egentlig kommer fra?
Når man ser på varerne i supermarkedet, er de pakket i plastik. Her står der sjældent noget om, hvor de stammer fra.
Nogle gange tager Frederik og drengene fra klassen på tur i naturen. Her vil de gerne leve af de ting, de finder i naturen. Måske er der noget, der kan spises, og som kan fungere som ris eller indgå i gryderetter. Frederik synes, det kunne være spændende at vide mere om, hvor fødevarerne kommer fra.
I biologi skal de til at arbejde med landbrug. Frederik håber på, at han bliver klogere på de afgrøder, som vokser i både Danmark og i andre lande, og som man kan spise. Måske finder han også ud af, hvordan hele produktionen fra jord til bord foregår.