
Fra jord til bord
landbrugplanteproduktionkødproduktionægproduktionmælkeproduktionøkologipesticider
Intro
I mange tusinde år har vi levet af landbrug i Danmark. I dag udgør landbrugsvarer en stor del af Danmarks eksport. Dyrkning af jorden giver en god indtjening - både for den enkelte landmand, men også for Danmark som helhed. Landbruget er en vigtig forretning for Danmark.
Nogle landbrug, de økologiske, har valgt at fokusere meget på bæredygtighed og dyrevelfærd. Det er dyrere at producere økologiske fødevarer, og derfor er varerne også dyrere i supermarkedet. Lidt firkantet kan man sige, at forbrugeren står overfor valget mellem økonomi og økologi.
Til hvert forløb findes en lærervejledning samt en oversigt over, hvilke Fælles Mål forløbet opfylder.
Du kan lære om
- landbrugets udvikling fra det tidlige bondesamfund til nutiden
- svedjebrug
- hvad natursyn betyder
- hvordan korn produceres på markerne
- hvad sædskifte betyder
- den naturlige adfærd hos svin, høns og køer
- svine-, hønse- og kvægproduktion
- hvordan mælk bliver til mælkeprodukterne i køledisken
- forskellen på konventionelt og økologisk landbrug.
Emner
Outro
Forløbets opgaver
9 Eksperimenter og undersøgelser
11 Diskussions- og vidensopgaver
Opgaver i emnerne

Fra jord til bord

Dansk landbrug gennem tiderne

Natursyn

Planter og næringssalte

Svineproduktion

Burhøns

Oksekød

Yoghurtfremstilling

Opgave 39A. Simpel yoghurtfremstilling

Økologiske fødevarer

Kæledyr

Opgave 41A. Menneskets forhold til dyr

Udfordring
Evaluerings- og ekstraopgaver












