Fra jord til bord

landbrugplanteproduktionkødproduktionægproduktionmælkeproduktionøkologipesticider
Intro

I mange tusinde år har vi levet af landbrug i Danmark. I dag udgør landbrugsvarer en stor del af Danmarks eksport. Dyrkning af jorden giver en god indtjening - både for den enkelte landmand, men også for Danmark som helhed. Landbruget er en vigtig forretning for Danmark.

Nogle landbrug, de økologiske, har valgt at fokusere meget på bæredygtighed og dyrevelfærd. Det er dyrere at producere økologiske fødevarer, og derfor er varerne også dyrere i supermarkedet. Lidt firkantet kan man sige, at forbrugeren står overfor valget mellem økonomi og økologi.

Til hvert forløb findes en lærervejledning samt en oversigt over, hvilke Fælles Mål forløbet opfylder.

Du kan lære om

  • landbrugets udvikling fra det tidlige bondesamfund til nutiden
  • svedjebrug
  • hvad natursyn betyder
  • hvordan korn produceres på markerne
  • hvad sædskifte betyder
  • den naturlige adfærd hos svin, høns og køer
  • svine-, hønse- og kvægproduktion
  • hvordan mælk bliver til mælkeprodukterne i køledisken
  • forskellen på konventionelt og økologisk landbrug.
Emner