Vores redaktør Jesper Bønløkke var til trykstart på vores nye lærerhåndbøger til biologi og fysik/kemi hos Narayana Press.

Klar parat – trykstart!

Vores redaktør Jesper Bønløkke var til trykstart på vores nye lærerhåndbøger til biologi og fysik/kemi hos Narayana Press.

Langt ude på landet ved Gylling, i Østjylland, ligger et helt specielt trykkeri. Det er trykkeriet Narayana Press, som drives af beboerne i det omkringliggende selvforsynende moderne klostersamfund. GO Forlags gode samarbejdspartner gennem mange år, som vi har valgt, fordi de trykker bøger i høj kvalitet og er ualmindelige rare at arbejde sammen med.

Vores redaktør Jesper Bønløkke fik en varm velkomst på en råkold og klar januardag, hvor hele Danmark ellers havde været pakket ind i en dyne af diset regnvejr det meste af tiden.

”Tirsdag d. 10. januar var jeg på tur til Gyllingnæs – den lille halvø som ligger syd for Odder på nordsiden af Horsens Fjord. Jeg havde taget turen for at besøge Narayana Press og overvære trykstart af de nye lærerhåndbøger til biologi og fysik/kemi 7.-9. klasse.

Det var en af de få dage i januar, hvor vejrudsigten ikke bød på heldagsregn og trykkeriet og de øvrige bygninger, som rummer Narayana Press, tog sig flot ud mod den klare januarhimmel. For der er højt til himlen derude på næsset, hvor der ikke er mange andre bygninger i nærheden.

Jeg blev hjerteligt modtaget af Sabine Schönbohm, som er vores faste kontaktperson. Efter en kop kaffe gik turen til hjertet af Narayana Press – et imponerende og topmoderne trykkeri.

Her overværede jeg hvordan trykpladerne blev lavet i CTP-afdelingen, og hvordan pladerne efterfølgende blev monteret i trykmaskinen før jeg, under kyndig vejledning af trykkeren Tom Pedersen, startede trykmaskinen til tryk af midtersiderne.

Efter en dejlig frokost sammen med munkene og de ansatte var det tid til at godkende og overvære trykningen af de farvestrålende omslag. Her lod trykkeren Thomas Juul mig trykke på knappen som igangsatte den imponerende farvetrykmaskine, der på kort tid leverede nogle store ark med flot trykte omslag”, fortæller Jesper Bønløkke. 

Efter beskæring skal al tryk sendes til indbinding, og inden længe bliver det til de nye lærerhåndbøger til biologi og fysik/kemi.

Tusind tak til Narayana Press, fordi vi måtte være med til trykstart. Nu glæder vi os til at modtage de nye bøger her på forlaget, så vi kan tilbyde dem til lærerne på alle landets skoler. 

 

Læs mere om bogsystemet til Fysik/kemi her og til Biologi her.

 

Se hvordan forsiderne bliver til. 

22. februar 2023