Udendørsaktiviteter til vinterferien

Udendørsaktiviteter til vinterferien

Vinterferien står for døren, og hvis ikke du og din familie har planlagt den store skiferie i år, så får I her 5 udendørsaktiviteter, som er både billige og giver hele familien frisk luft i lungerne og røde vinterkinder.

1. Besøg de danske naturlegepladser

rundt omkring i hele landet finder du naturlegepladser, hvor der er rig mulighed for at lade børnene brænde noget krudt af med gyngeture og klatrestativer. Naturlegepladserne ligger ofte i forbindelse med en skov, så der er også mulighed for at gå en tur i området.

Find den nærmeste naturlegeplads her

2. Lav strandfigurer

Tag en tur på stranden og saml sten, tang og muslingeskaller, som I kan tage med hjem i varmen og lime sammen til sjove figurer. I kan også samle sten som I kan tegne eller skrive små hilsner på. De kan bruges til pynt i vindueskarmen, foran hoveddøren eller gives i gave.

3. Byg et foderbræt og hold øje med fuglene

Dette er også et hyggeligt projekt, som kan laves udendørs og som giver mulighed for at observere fuglene. I kan også lave en liste med forskellige fuglearter og krydse dem af, som besøger jeres foderbræt. Brug for eksempel denne liste.

Find vejledning til at bygge foderbrættet her.

4. Lav mad over bål

Det kan være rigtig hyggeligt at spise ude og der findes mange spisepladser rundt omkring i den danske natur, og et bål kan tilmed gøre det ekstra hyggeligt og give varmen her i vinterkulden. Der findes mange steder rundt omkring, hvor der også er bålpladser som kan benyttes, hvis ikke man har en have. Lav for eksempel pandekager eller snobrød.

Find spisepladser i naturen her

5. Pres planter

Gå på jagt i naturen efter planter, som I kan lægge i pres. Når I kommer hjem med jeres fine fund fra naturen, så skal I lægge planterne pænt på et stykke tegnepapir og placer det herefter i en avis. Læg så avisen mellem to træplader og læg tunge bøger ovenpå. Når der er gået tre dage, kan I lime planten ind i en bog og lave jeres helt egen plantesamling, eller I kan hænge dem til pynt på væggen.

I skal bruge:

  • friske planter
  • en avis
  • tegnepapir
  • 2 træplader
  • Tunge bøger

 

Rigtig god vinterferie!

15. februar 2023