Mennesket og naturvidenskaben - Grundbog til NF

En grundbog til naturvidenskabelig faggruppe (NF) på hf.

Fællesfaglige emner og fagstof
Bogen indeholder seks tværfaglige kapitler med fællesfaglige emner, som perspektiverer og viser anvendelser af de tre fag biologi, geografi og kemi i samspil. Desuden er der for hvert fag et kapitel med fagstof, som kan inddrages supplerende i arbejdet med emnerne. Sidste del af bogen er et metode og værktøjskapitel med bl.a. afsnit om rapportskrivning og evalueringsopgaven.

Kombinationen af fællesfaglige emner og fagspecifikt stof giver eleverne viden om og tværfaglig begrebsforståelse for biologi, geografi og kemi. De fællesfaglige emner klæder eleverne på til at se helheder og sammenhænge mellem fagene og giver en forståelse for relationerne mellem naturvidenskab, teknologi og samfund.

De seks fællesfaglige emner er:

  • Affald - Hvem tager skraldet?
  • Arktis - Hvorfor forandrer det sig?
  • Energi - Er der nok af det?
  • Levevilkår - Kan det gode liv måles?
  • Mad - Er der nok til alle?
  • Råstoffer - Hvad bruger vi dem til?

Findes også som digitalt læremiddel 
Det digitale læremiddel iNF - Mennesket og naturvidenskaben indeholder alt stof fra grundbogen og ekstra ressourcer i form af bl.a. opgaver, eksperimenter og evalueringsopvaver samt animationer, vidoer, noteredskab og kommunikationsværktøj. Det digitale læremiddel kan anvendes sammen med eller uafhængigt af bogen. 

Pris
kr. 380,00
kr. 342,00
Antal
Forfattere Birgit Sandermann Justesen og Asbjørn Petersen
Sider 304
Udgave 1. udgave, 1. oplag
ISBN 978-87-7702-858-8
Fag NF
Målgruppe HF