Spar 50% på 1. udgave af udvalgte Xplore-bøger: Se alle bøgerne her 

Xplore Fællesfagligt 7-9 Portal

Styrk arbejdet med de fællesfaglige fokusområder

Xplore Fællesfagligt, tidligere Xplore På tværs, er et digitalt læremiddel med fællesfaglige undervisningsforløb til geografi, biologi og fysik/kemi i 7.-9. klasse. Alle forløb har indhold fra alle tre naturfag og er skrevet i et samarbejde mellem forfattere fra de forskellige faggrupper.

Naturfagsprøven

Du og dine elever bliver klædt på til at planlægge og gennemføre den fælles naturfagsprøve i 9. klasse. Læremidlet indeholder materiale, som giver eleverne mulighed for at træne i kompetencemålene og giver dem inspiration til at formulere problemstillinger og arbejdsspørgsmål som forberedelse til prøven.

Ressourcer til læreren

Udover hovedindholdet får eleverne adgang til et stort udvalg af digitale ressourcer som oplæsning af tekst, videoer og animationer, notesystem, leksikon og interaktive opgaver. Med Xplores kommunikationsværktøjer kan du se og kommentere alle elevers besvarelser. Den interaktive årsplanlægger gør det nemt at lave og tilpasse årsplaner, der er koordinerede naturfagene imellem og integrerer de fællesfaglige fokusområder.

Forløb til de fællesfaglige fokusområder i naturfagene

Portalen Xplore Fællesfagligt indeholder ni forløb, hvoraf de første seks er de fællesfaglige fokusområder fra læseplanerne, og de tre sidste er ekstra forløb:

  • Fremtidens bæredygtige produktion
  • Bæredygtig energiforsyning
  • Drikkevand - nu og i morgen
  • Udledning af stoffer
  • Stråling fra omgivelserne
  • Teknologi og sundhed i hverdagen
  • Katastrofer - frygt og håb
  • Liv i Universet
  • Den menneskeskabte tidsalder

Nyt forløb: Den menneskeskabte tidsalder

Med forløbet kan eleverne blive klogere på, hvordan menneskets aktiviteter påvirker kloden gennem emner om klimaændringer, biodiversitetskrise, pandemier, spredning af dyre- og plantearter og plastikforurening. Desuden belyser forløbet, hvordan menneskets forbrug og transport samt befolkningsudvikling alle er forhold, som er med til at præge Jorden. 

Faglig fordybelse i naturfagssystemerne

Xplore Fællesfagligt er en udvidelse af fagsystemerne Xplore til fysik/kemi, biologi og geografi i 7.-9. klasse. I Xplore Fællesfagligt får eleverne til hvert af de ni fællesfaglige forløb konkrete henvisninger til, hvor de kan finde faglig fordybelse i fagsystemerne.

Se portalen

Abonnement

Abonnement til portalen er for alle elever i 7.-9. klasse.
Pris pr. elev pr. år

Pris pr. elev:
37,00 kr.
Antal elever
Bestil prøveabonnement
Alle priser er ekskl. moms
Portal med 9 fællesfaglige undervisningsforløb inkl. fællesfaglige fokusområder til geografi, biologi og fysik/kemi i 7.-9. klasse.
Forfattere Pernille Ulla Andersen, Poul Kristensen, Ulla Hjøllund Linderoth, Asbjørn Petersen og Tommy Rasmussen
ISBN 978-87-7702-928-8
Fag Biologi, Fysik/kemi, Geografi
Målgruppe 7-9. klasse
Type Website