Fra 1. juni og frem til 14. august har du mulighed for at prøve Xplore og GO Atlas portalerne gratis. Du skal blot logge på med dit Unilogin på Xplore.dk (kræver dataadgang).

Ny energi til din undervisning i fysik/kemi

Over 40 nye eksperimenter

I de nye eksperimenter har vi lagt vægt på, at eleverne får træning i naturfagenes fire kompetencer: undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation.

Opstilling af hypoteser og fleksibilitet i opgaveudførelse  

For at styrke undersøgelseskompetencen har vi opbygget de nye eksperimenter således, at eleverne lærer at opstille og forholde sig til hypoteser, før de går i gang med undersøgelsen. I mange af eksperimenterne får eleverne muligheder i forhold til udførelsen, da opgaverne indeholder flere konkrete forslag til forsøgsopstillinger og undersøgelser. Det betyder også, at opgaverne kan tilpasses forholdene på din skole, og at eleverne kan sammenligne resultater fra forskellige undersøgelser.

Databehandling

I eksperimenterne i 8. klasse er der et større element af databehandling. Her skal eleverne fx finde gennemsnitsværdier for målinger taget i hele klassen og i nogle opgaver også kigge på variationen i deres målinger og reflektere over usikkerheden i dem.

Evaluering og perspektivering

Eksperimenterne afsluttes ofte med en evaluering og en perspektivering. De nye eksperimenter er primært til 7. og 8. klasse.

Se oversigt med alle de nye eksperimenter

Uddybende faglige tekster og modeller

Der er lavet mange nye tilføjelser til teksterne i Xplore Fysik/kemi 7-8. Der er for eksempel nye afsnit og modeller, som gør dine elever klogere på, hvordan højtryk og lavtryk opstår, elektronparbindinger, ioner, ædelgasreglen og mange flere vigtige begreber indenfor fysik/kemi.

 

Interaktiv atommodel

I forløbet ”Atomernes opbygning” i 7. klasse kan dine elever bygge forskellige atomer ved at trække protoner og elektroner ind i vores nye interaktive atommodel. Modellen giver løbende feedback, så dine elever kan lære reglerne for opbygning af atomer. 

Komplet digitalt læremiddel til undervisning i fysik/kemi

Xplore Fysik/kemi 7-9 Systemportal er vores digitale læremiddel til undervisningen i fysik/kemi i grundskolen. På portalen finder du fagligt kernestof og et væld af aktiviteter, opgaver og test. Vi har gjort det nemt for dig som lærer med integrerede lærerressourcer og årsplanlægningsværktøj.

Læs mere om Xplore Fysik/kemi 7-9 portalen

Gratis prøveabonnement 

Har du endnu ikke adgang til vores digitale læremidler, så har du mulighed for at bestille en måneds gratis prøveabonnement.

 

 

Flere selvrettende prøv-selv-spørgsmål til 7.-9. klasse

Dine elever kan teste deres viden efter hvert emne med de selvrettende prøv-selv-tests. Her har vi netop tilføjet mere end 300 nye spørgsmål.

Mere hjælp med mange nye leksikonord

Vi har tilføjet 70 nye ord og forklaringer til vores leksikon på Xplore fysik/kemi. Det betyder, at der fremadrettet er hele 350 forklarende ord at dykke ned i. Leksikonet er en støtte til eleverne, hvor de kan klikke på vigtige fagord og begreber og få dem forklaret.

 

Se Xplore Fysik/kemi 7 forløb her

Se Xplore Fysik/kemi 8 forløb her

Se Xplore Fysik/kemi 9 forløb her