Vi holder lukket for henvendelser fra d. 15. juli til d. 26. juli. God sommer!

Gratis adgang til Xplore og GO Atlas portalerne fra 1. juni til 16. august for skoler med dataadgang. Log ind her med dit Unilogin.

 

Geologisk Set - Det sydlige Jylland

Formålet med bogen er at give undervisere og andre naturinteresserede bedre mulighed for at opleve, studere og forstå de geologiske processer og naturområder i det sydlige Jylland.

Geomorfologisk kort over regionen

I bogens indledning er der en gennemgang af regionens geologiske udvikling i de seneste 25 millioner år. Her findes en ny opfattelse af den miocæne udvikling i Syd- og Midtjylland. Istidslandskabet med de kuperede moræneformer mod øst og bakkeøerne og hedesletterne mod vest er beskrevet og illustreret med flere kort, blandt andet et helt nyt geomorfologisk kort over regionen. Også kysternes udformning og dynamik er fyldigt omtalt. Det gælder både den unge, bugtede Lillebæltskyst og den modne, udrettede Vesterhavskyst med barriereøer og Vadehavet.

Geologisk beskrivelse af 26 lokaliteter

Den centrale del af bogen gennemgår 26 lokaliteter. Alle lokaliteterne har national og regional betydning, og nogle har endda international bevågenhed. Efter den geologiske beskrivelse af hver lokalitet følger en omtale af stedets særlige værdi, og hvordan det bedst beskyttes. Bogen har fyldige litteraturhenvisninger og et engelsk og tysk resume.

Pris
216,00 kr.
194,40 kr.
Antal
Alle priser er ekskl. moms
Bog: Geologisk Set - Det sydlige Jylland
Forfattere Peter Gravesen, Peter Roll Jakobsen, Merete Binderup og Erik Skovbjerg Rasmussen
Redaktion Merete Binderup & Lise Holm
Sider 188
Udgave 1. udgave (2004) 1. oplag (2004)
ISBN 978-87-7702-400-9
Fag Geografi
Målgruppe Gymnasiet
Type Bog