Vi holder lukket for henvendelser fra d. 15. juli til d. 26. juli. God sommer!

Gratis adgang til Xplore og GO Atlas portalerne fra 1. juni til 16. august for skoler med dataadgang. Log ind her med dit Unilogin.

 

GO Atlas 7-10 Portal

GO Atlas 7-10 indeholder en kortsamling med over 450 kort samt didaktisk tilrettelagte kortlæreforløb og 430 aktiviteter, quizzer og opgaver målrettet geografi, biologi samt historie og kristendomskundskab. Eleven kan undersøge, måle og optegne samt gemme og downloade kortdata på alle kort i lag.

Temaer - også til de fællesfaglige fokusområder

Under Temaer findes 30 samlinger af temakort, som behandler geografiske regioner og emner som bl.a. Danmarks drikkevand, Jordskælv og Migration. Mange af temaerne indeholder opgaver og lærervejledning. Et udvalg af temaer er tilrettelagt til de fællesfaglige fokusområder indeholder forslag til problemstillinger og arbejdsspørgsmål.

Mange kortværktøjer og kortressourcer

  • Interaktivt danmarkskort - eleven kan på samme tid undersøge og sammenligne kortdata på fire søg-, mål- og zoombare korttyper over Danmark.
  • Interaktivt verdenskort - eleven kan undersøge arealanvendelse rundt om i verden ved at klikke lag fra og til på et søg-, mål- og zoombart verdenskort.
  • Klimastationer - eleven kan finde og downloade hydrotermfigurer og datagrundlag om klimaet på knap 1.500 klimastationer rundt om i verden. 
  • Befolkningspyramider - eleven kan arbejde med og downloade befolkningspyramider og datagrundlag fra alle verdens lande. Hver befolkningspyramide indeholder data i en periode på 150 år (fra 1950 med fremskrivning til år 2100).
  • Kortsammenligner - eleven kan arbejde med to forskellige kortsammenlignere, der hver viser to kort ad gangen. "Historiske danmarkskort" indeholder topografiske danmarkskort fra 1842-1899 og frem til i dag. "Sammenlign to kort" indeholder samtlige kort fra portalens kortsamling. 

Over 430 interaktive opgaver

I GO Atlas til 7.-10. findes følgende typer af øvelser:

  • Temaopgaver, der problematiserer specifikke emner.
  • Atlasøvelser, hvor læreren kan evaluere besvarelserne.
  • Kortlæreopgaver, der træner kortlæsning.
  • Selvrettende quizzer om fx byer, lande og regioner.
  • Selvrettende Prøv selv-opgaver, der træner kortlære.

Se portalen

Abonnement

Abonnement til portalen er for alle elever i 7.-10. klasse.
Pris pr. elev pr. år

Pris pr. elev:
16,00 kr.
Antal elever
Bestil prøveabonnement
Alle priser er ekskl. moms
Skærmbillede af GO Atlas 7.-10. klasse
Redaktion Fagredaktion: Poul Kristensen
ISBN 978-87-7702-794-9
Fag Biologi, Geografi, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Målgruppe 7-10. klasse
Type Website