Her er 2 puslespil: et med røde tal og et andet med grønne tal. De har samme koncept og samme sværhedsgrad. Der er bare 2 sæt for at eleverne kan bytte sæt og prøve en gang mere.
Saks.
Puslespillet
Dette spil tager udgangspunkt i konceptet fra domino, men har mere karakter af et puslespil og kan lægges alene. Matematisk trænes 1’ere og 10’ere på samme måde som i klasseaktiviteten Hvem har tallet? i starten af emnet i elevhæftet.
Eleven får ét sæt brikker. Hver brik har et rødt (eller grønt) tal i toppen og et krav til et andet tal skrevet med blåt i bunden af brikken. Det røde/grønne tal på en brik skal lægges op af en anden briks krav, sådan at tallet opfylder kravet. Det går ud på at lægge alle brikkerne i forlængelse af hinanden, så alle kravene er opfyldt.
Der kun 1 brik, der kan opfylde en anden briks krav. Så hvis man opfylder brikkernes krav, kan de kun lægge på en måde.
Bruger man cirkel-brikkerne, får man en cirkel. Bruger man de firkantede brikker (hvor begge sæt er på samme side), kan man lave én lang række. De firkantede brikker er tænkt til svagere elever, da cirkelpuslespillet indebære at brikkerne skal ligge på hoved, hvilket kan forvirre de fleste, og særligt hvis man har svært ved tallene.